Air Fryer BBQ csirke "dobverők"
Ingredients
- 8 db csirkecomb kb. 1 kg
- 1/2 tk só
- 1/4 tk Fekete bors Frissen őrölt
- 3 tk olívaolaj extra szűz
- 1 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3/4 csésze ketchup
- 1/2 csésze almaecet
- 2 evk sötétbarna cukor
- 2 tk füstölt paprika
- 1/2 tk őrölt kömény
- Apróra vágott friss petrezselyemlevél a díszítéshez
Instructions
- Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, sóval, borssal és 2 teáskanál olajjal. Ha szükséges, több részletben dolgozzuk fel, és a légsütő kosarában helyezzük el a csirkecombokat úgy, hogy egymástól kb. 1.5 centi távolságra legyenek. Süssük 205C°-on 10 percig.
- Közben egy kis serpenyőben közepes-magas hőfokon, kevergetve főzzük a fokhagymát és a maradék 1 teáskanál olajat, amíg aranyszínű és illatos lesz, kb. 1 percig. Adjuk hozzá a ketchupot, az ecetet, a barna cukrot, a paprikát és a köményt. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesre, és addig főzzük, amíg a szósz a kanál hátulját bevonja, kb. 10 percig (kb. 1 csésze szósznak kell lennie). A mártás felét tegyük át egy nagy hőálló tálba; a maradék mártást tartalékoljuk a tálaláshoz.
- Dobjuk össze a csirkét a mártással egy nagy tálban. Tegyük vissza a csirkét a légsütőbe, dobja el a tálban maradt felesleges szószt, és folytassuk a sütést 205C°-on, amíg a csirke át nem sül és helyenként el nem szenesedik, további 7-10 percig.
- Rendezzük el a csirkét egy tálon. A tetejére petrezselyemzöldet szórunk. Tálaljuk a félretett mártással.
Forrás: Best Air Fryer BBQ Chicken Recipe – How to Make Air Fryer BBQ Chicken (delish.com)