Air Fryer BBQ csirke „dobverők”

Air Fryer BBQ csirke "dobverők"
Ajánlom

 

Air Fryer BBQ csirke "dobverők"

Air Fryer BBQ csirke "dobverők"

Ingredients
  

  • 8 db csirkecomb kb. 1 kg
  • 1/2 tk
  • 1/4 tk Fekete bors Frissen őrölt
  • 3 tk olívaolaj extra szűz
  • 1 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3/4 csésze ketchup
  • 1/2 csésze almaecet
  • 2 evk sötétbarna cukor
  • 2 tk füstölt paprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • Apróra vágott friss petrezselyemlevél a díszítéshez

Instructions
 

  • Egy nagy tálban keverjük össze a csirkét, sóval, borssal és 2 teáskanál olajjal. Ha szükséges, több részletben dolgozzuk fel, és a légsütő kosarában helyezzük el a csirkecombokat úgy, hogy egymástól kb. 1.5 centi távolságra legyenek. Süssük 205C°-on 10 percig.
  • Közben egy kis serpenyőben közepes-magas hőfokon, kevergetve főzzük a fokhagymát és a maradék 1 teáskanál olajat, amíg aranyszínű és illatos lesz, kb. 1 percig. Adjuk hozzá a ketchupot, az ecetet, a barna cukrot, a paprikát és a köményt. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesre, és addig főzzük, amíg a szósz a kanál hátulját bevonja, kb. 10 percig (kb. 1 csésze szósznak kell lennie). A mártás felét tegyük át egy nagy hőálló tálba; a maradék mártást tartalékoljuk a tálaláshoz.
  • Dobjuk össze a csirkét a mártással egy nagy tálban. Tegyük vissza a csirkét a légsütőbe, dobja el a tálban maradt felesleges szószt, és folytassuk a sütést 205C°-on, amíg a csirke át nem sül és helyenként el nem szenesedik, további 7-10 percig.
  • Rendezzük el a csirkét egy tálon. A tetejére petrezselyemzöldet szórunk. Tálaljuk a félretett mártással.

Forrás: Best Air Fryer BBQ Chicken Recipe – How to Make Air Fryer BBQ Chicken (delish.com)


Ajánlom

Ajánlott Airfryer receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




GDPR cookie-hoz való hozzájárulás a Real Cookie Bannerral