Air fryer fánk
Ajánlom

 

Air fryer fánk

Air Fryer fánkok

Ingredients
  

A fánkokhoz

  • Főzőspray
  • 1/2 csésze tej
  • 1/4 csésze plusz 1 teáskanál kristálycukor elosztva
  • 2 és 1/4 tk száraz élesztő
  • 2 csésze liszt teljes kiőrlésű
  • 1/2 tk
  • 4 evk vaj olvasztott
  • 1 db tojás

A vanília bevonathoz

  • 1 csésze porcukor
  • 60 ml tej
  • 1/2 tk vaníliakivonat

A csokoládé mázhoz

  • 3/4 csésze porcukor
  • 1/4 csésze kakaópor cukrozatlan
  • 3 evk tej

A cukros fahéj mázhoz

  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 2 evk fahéj őrőlt
  • 2 evk vaj olvasztott

Instructions
 

Készítsük el a fánkot

  • Kenjünk ki egy nagy tálat főzőspray-vel. Egy kis, mikrohullámú sütőre alkalmas tálba vagy üveg mérőpohárba adjuk a tejet. Mikrózza langyosra, 40 másodpercre. Adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, és keverjük össze, hogy feloldódjon, majd szórjuk az élesztőre, és hagyjuk állni, amíg habos nem lesz, kb. 8 percig.
  • Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Egy nagy tálban keverjük össze a maradék ¼ csésze cukrot, a vajat, a tojást és a vaníliát. Öntsük bele az élesztős keveréket, keverjük össze, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és addig keverjük fakanállal, amíg egy foszlós tészta nem képződik.
  • Tegyük át egy enyhén lisztezett felületre, és gyúrjuk addig, amíg rugalmas és csak enyhén ragadós nem lesz, szükség esetén egy-egy teáskanállal több lisztet adva hozzá, kb. 5 percig. Formázzunk golyót, majd tegyük a tésztát egy kiolajozott tálba, és takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Hagyjuk a tésztát meleg helyen a duplájára kelni, kb. 1 óra hosszat.
  • Béleljünk ki egy nagy sütőlapot sütőpapírral, és enyhén kenjük be főzőspray-vel. Üssük le a tésztát, majd fordítsuk enyhén lisztezett munkafelületre, és sodorjuk ki 1,25 centi vastag téglalap alakúra.
  • Egy fánkvágó vagy 3" és 1" kekszvágó segítségével lyukasszuk ki a fánkokat. Gyúrjuk össze a maradékokat, és lyukasszunk ki még több fánkot. Helyezzük a fánkokat és a lyukakat a sütőlemezre, fedjük le egy konyharuhával, és hagyjuk még egyszer kelni, további 40 perctől 1 óráig tartó időtartamban.
  • Kenje meg a légsütő kosarát főzőspray-vel, és tegyen bele egyszerre 2 fánkot és 2 fánklyukat, ügyelve arra, hogy a fánkok ne érjenek össze. Süssük 195C°-on 6 percig, amíg mélyen aranyszínűek lesznek. Tegyük hűtőrácsra, és ismételjük meg a maradék tésztával.
  • A fánkokat mázba mártjuk (lásd alább), vagy a fahéjas cukorral kapcsolatos utasításokat követjük. Tegyük vissza a hűtőrácsra, és tálalás előtt 5 percig hagyjuk megdermedni.

Vanília bevonat

  • Egy közepes tálban keverje simára a porcukrot, a tejet és a vaníliát.

A csokoládé máz elkészítése

  • Egy közepes tálban keverjük össze a porcukrot, a kakaóport és a tejet.

A cukros fahéjas máz elkészítése

  • Egy nagy, sekély tálban keverjük össze a fahéjat és a cukrot. Kenje meg a fánkokat olvasztott vajjal, és forgassa meg a fahéjas cukorban.

Forrásunk: Air Fryer Donuts Recipe – How to Make Air Fryer Donuts (delish.com)


Ajánlom

Ajánlott Airfryer receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




GDPR cookie-hoz való hozzájárulás a Real Cookie Bannerral