Air Fryer húsgombócok
Ingredients
- 450 g friss marhahús
- 1/2 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze parmezán frissen reszelt
- 1/4 csésze petrezselyemzöld frissen vágott
- 1 nagy db tojás
- 2 gerezd fohagyma apróra vágva
- 1 tk szárított oregánó
- Csipetnyi só
- Fekete bors Frissen őrölt
- 85 g friss mozzarella 16 kockára vágva
- Mariana a tálaláshoz
Instructions
- Egy nagy tálban keverje össze a darált marhahúst, a zsemlemorzsát, a parmezánt, a petrezselymet, a tojást, a fokhagymát és az oregánót. Sóval és borssal fűszerezzük.
- Kanalazzon ki kb. 2 evőkanálnyi húst, és lapítsa a kezében pástétommá. Helyezzen egy kocka mozzarellát a közepébe, majd csípje össze a húst a sajt körül, és tekerje golyóvá. Ismételje meg a maradék hússal, hogy összesen 16 húsgombócot készítsen.
- Szükség Szerint adagokban dolgozzunk, tegyük a húsgombócokat a légsütő kosarába, és süssük 180C°-on 12 percig.
- Tálaljuk fölmelegített mariannával
Forrás: Best Air Fryer Meatballs Recipe – How To Make Air Fryer Meatballs (delish.com)