Air Fryer Miso-Mázas kagylódarabkák
Ingredients
- 2 evk mirin (ételízesítő)
- 2 evk fehér miso
- 1 evk alacsony nátriumtartalmú szójaszósz vagy tamari
- 16 db fésűkagyló az oldalizmokat eltávolítva kb 450 g
- Olívaolajos főzőspray
- Szeletelt friss metélőhagyma, a tálaláshoz
Instructions
- Egy közepes tálban keverjük simára a mirint, a misót és a szójaszószt. Papírtörlővel töröljük szárazra a fésűkagylókat, majd adagoljuk hozzá a miso keverékhez, és forgassuk meg, hogy bevonja. Hagyjuk pácolódni legalább 5 percig, de akár 15 percig is.
- KenjüK be a légsütő kosarát főzőspray-vel. A fésűkagylókat adagokban, egymástól kb. 2, 5 cm távolságra rendezzük el a kosárban. Süssük 205C°-on, amíg közepesen átsülnek, és a tetejük enyhén karamellizálódik (ne fordítsuk meg), kb. 5 percig.
- Tegyük át a fésűkagylókat egy tálra. Szórjuk meg metélőhagymával.
Forrás: Best Air Fryer Miso Scallops Recipe – How to Make Air Fryer Scallops (delish.com)