Parmezános csirke airfryer-ben. Légsütőben készítve különösen gyorsan, már 50 perc alatt elkészül. Amióta megvettük az airfryer sütőnket, ez volt az a recept, aminél tűkön ültem, hogy végre kipróbálhassam. Mutatom, mi kell hozzá.
Airfryer parmezános csirke
Ingredients
- 2 db csirkemell Bőr nélkül. Csont nélkül.
- 1 csipetnyi só
- 1 kis frissen őrölt fekete bors
- 1/3 csésze liszt
- 2 db nagy tojás
- 1 csésze kenyérmorzsa
- 1/4 csésze parmezán frissen reszelt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 csésze marinara szósz
- 1 csésze mozarella reszelve
- 1 kis adag frissen vágott petrezselyem A díszítéshez
Instructions
- A csirkét óvatosan pillangózzad meg úgy, hogy a csirkét szélességi irányban végig félbevágod, így 4 vékony csirkedarabot kapsz; mindkét oldalát sóval és fekete borssal fűszerezd.
- Tegyük a lisztet egy sekély tálba; fűszerezzük egy nagy csipet sóval és néhány szem fekete borssal. Egy másik sekély tálban verjük fel a tojásokat. Egy harmadik sekély tálban keverjük össze a pankót, a parmezánt, az oregánót, a pirospaprika pelyhet és a fokhagymaport.
- Egyszerre, egyenként dolgozzuk be a csirkét lisztbe, és rázzuk le a felesleget. Mártsuk a tojásba, hagyjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön, majd végül mártsuk a panko keverékbe, óvatosan nyomkodjuk meg, hogy a csirke mindkét oldala jól bevonja.
- Ha szükséges, egy légsütő kosárban, egy rétegben elrendezzük a csirkét egy légsütőkosárban. Süssük 200°-on, egyszer megfordítva, oldalanként 5 percig. A csirke tetejére marinara és mozzarella kerüljön. Folytassuk a sütést 200°-on, amíg a sajt megolvad és aranyszínűvé válik, kb. 3 percig.
- Osszuk szét a csirkét egységesen a tányérok között. Díszítsük petrezselyemmel.
Forrásunk e recepthez: Best Air Fryer Chicken Parmesan Recipe – How To Make Air Fryer Chicken Parmesan (delish.com)