Air fryer spenót és articsóka töltött csirkemell
Ingredients
- 55 g krémsajt szobahőmérsékletű
- 55 g kecskesajt szobahőmérsékletű
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- Csipetnyi só
- Fekete bors Frissen őrölt
- Olívaolajos főzőspray
- 140 g bébispenót
- 1 konzerv (kb 425 grammos) negyedelt articsókaszív jól lecsepegtetve és durván feldarabolva
- 4 db (kb 170 g) csirkemell bőr és csont nélkül
- 1,5 tk chilipor
Instructions
- Egy közepes tálban keverje össze a krémsajtot, a kecskesajtot, a fokhagymát, a citromhéjat, 1/4 teáskanál sót és néhány szem borsot.
- A légsütő kosarát enyhén bevonjuk főzőspray-vel. A spenótot a kosárba tesszük. Süssük 205°-on, félúton megforgatva, amíg a spenót megfonnyad, kb. 4 percig (néhány levél elkezdhet kiszáradni; ez nem baj). Adjuk a spenótot és az articsókát a sajtos keverékhez, és keverjuk össze.
- Egy éles késsel vágjunk egy-egy zsebet minden csirkemellbe, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen. Töltsük meg a zsebeket a spenótos keverékkel. A csirkét kívülről fűszerezzük chiliporral, 3/4 teáskanál sóval és 1/4 teáskanál borssal. Rendezzük el a csirkét a légsütő kosarába. Süssük 175°-on, félidőben megfordítva, amíg a legvastagabb részébe szúrt hőmérő 75°-ot mutat. Kb 16-20 percig.
Forrás: Best Air Fryer Stuffed Chicken Recipe – How to Make Air Fryer Chicken Breast (delish.com)