Air Fryer toszkán töltött gomba
Ingredients
- 1/2 csésze felolvasztott spenót apróra vágva, szárazra törölve
- 4 db lecsöpögtetett, olajjal csomagolt napon szárított paradicsom szárazra törölve és apróra vágva.
- 60 mg lágy krémsajt
- 2 evk friss bazsalikom apróra vágott + még egy kicsi a díszítéshez
- 1 evk parmezán finomra reszelt
- 1/4 tk fokhagymapor
- 1/4 tk só
- 1 evk kenyérmorzsa (OLaszos)
- 222 gramm gomba
- Fekete bors Frissen őrölt
Instructions
- Egy közepes tálban keverjük össze a spenótot, a paradicsomot, a krémsajtot, a bazsalikomot, a parmezánt, a fokhagymaport, a sót és a néhány szem borsot.
- Távolítsuk el a gombák szárát. A munkafelületen rendezzük el a gombafejeket domborulattal lefelé. Halmozzuk a spenótos keveréket mindegyik gombafejre. Szórjuk meg a spenótos keverék tetejét zsemlemorzsával.
- A légkeveréses sütő kosarában helyezzük el a gombát töltött oldalával felfelé. Süssük 185C°-on, amíg a gomba megpuhul és a töltelék forró lesz (8-10 percig).
- Végül rendezgessük el a gombát egy tálon, majd díszítsük bazsalikommal.
Forrás: Best Air Fryer Stuffed Mushrooms Recipe – How to Make Air Fryer Stuffed Mushrooms (delish.com)