Airfryer citromos, fokhagymás garnélarák
Ingredients
- 1 nagy gerezd fokhagyma Reszelt. Apróra vágott.
- 1 ev.k olívaolaj extra szűz
- 1 evk friss citromlé
- 1/2 tk olasz fűszer
- 1/4 tk törött pirospaprika pehely
- 1/4 tk só
- 1/4 tk Worcestershire szósz
- 450 g nagyméretű, hámozott garnélarák 21-25 garnéla
- 2 evk friss petrezselyem finomra vágott
Instructions
- Egy nagy tálban keverjük össze a fokhagymát, az olajat, a citromlevet, az olasz fűszereket, a pirospaprika pelyhet, a sót és a Worcestershire-t. Adjuk hozzá a garnélarákot és a citromszeleteket, és forgassuk össze.
- A légsütő kosarában egy légsütőkosárban egy rétegben elrendezzük a garnélarákot és a citromszeleteket (ne zsúfoljuk túl). Süssük 200°-on, amíg a garnélák átlátszatlanok és átsülnek, 4-6 percig.
- Rendezzük el a garnélarákot és a citromszeleteket egy tálon. A tetejére petrezselyemzöldet szórunk.
Notes
A garnélarákot és a citromszeleteket 1 órával előre be lehet pácolni. Fedjük le és hűtsük le.
Forrás: Best Air Fryer Shrimp Recipe – How To Make Air Fryer Shrimp (delish.com)