Airfryer vegán lencsehamburger recept. A valaha volt legfinomabb légsütőben készült lencsehamburger vár rád. Meglepően egyszerűen elkészíthető.
Airfryer vegán lencsehamburger recept
Ingredients
- Instant Pot zöld lencse
- 1 nagy édesburgonya
- 6 közepes sárgarépa
- 1 kis vöröshagyma
- 50 g liszt gluténmentes
- 1 tk fokhagymapüré
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk paprika
- 1 tk Harissa
- Só. Bors.
Instructions
- Hámozd meg és kockázd fel az édesburgonyát és a sárgarépát, majd főzd 5 percig nyomás alatt, hogy puha legyen és könnyen pürésíthető. Töltsd az édesburgonyát és a sárgarépát az összes fűszerrel együtt az instant pot belső edényébe a zöld lencsével együtt. Hámozd meg és vágd vékony kockára a lilahagymát, és ezt is add hozzá.
- Keverd össze kézzel, és pépesítsd az egészet, amíg olyan állagú nem lesz, mint a hagyományos húsos hamburgerpogácsák. Formázz belőlük hamburgerpogácsákat, majd hempergesse meg a zabban. Helyezz négy lencseburgert fóliára fektetve a légsütőbe.
- Süssük 12 percig 200c fokon, majd fordítsuk meg, és süssük további 5 percig ugyanezen a hőmérsékleten.
Notes
Más zöldségeket is használhatsz, csak arra ügyelj rá, hogy olyanok legyenek, amelyek nem tartalmaznak sok vizet. Ha nem szeretnél gluténmentes hamburgert, akkor a zabot zsemlemorzsára cserélheted.
Mi a zöld lencséhez, az édesburgonyához és a sárgarépához az instant potot használtuk. Te is megteheted ugyanezt, vagy felhasználhatod a megmaradt zöldségeket más alkalmakra.
Forrás: https://recipethis.com/best-ever-airfryer-vegan-lentil-burgers