Panírozott köles indiai Airfryer recept. Kifejezetten Különleges. Elsősorban ínyenceknek ajánlott. Tökéletes cáfolata annak, hogy légsütőben nem lehet kreatív ételeket készíteni.
Panírozott köles indiai Airfryer recept
Ingredients
- 1/2 csésze köles
- 1/2 csésze panír
- 1 csésze reszelt tök dudhi
- 1/2 tk só
- 1 tk gyömbér reszelve
- 1 tk zöld chili apróra vágva
- 1/4 csésze korianderlevél apróra vágva
- 2 tk korianderpor
- 2 ek rizsliszt
Instructions
- Egy nagy tálban gyúrjuk össze és pépesítsük a panírt és a főtt kölest.
- Nyomjuk ki az összes vizet a reszelt palacktökből, és adjuk a tálhoz az összes többi hozzávalóval együtt, beleértve 2 teáskanál olajat is.
- Félreteszünk 1 teáskanál olajat.
- Osszuk 10 adagra, és a tenyerünk között sodorjuk sima golyókká / koftákká.Melegítsük elő a légsütőt 190 Celsius-fokra (4-5 perc).
- Közben a koftákat megkenjük a maradék 1 teáskanál olajjal.
- Helyezzük a koftákat az előmelegített légsütőbe, és állítsa az időzítőt 12 percre.
- A kofták akkor vannak készen, ha kívülről aranybarnák és ropogósak. Tálaljuk forrón, koriander chutney-val, vagy adjuk hozzá egy mártás / curry alaphoz.
Forrás. Paneer, Millet and Dudhi Koftas – Airfryer Recipe | Saffron Trail