Go Back
Air Fryer Cacio e Pepe spagetti tök

Air Fryer Cacio e Pepe spagetti tök

Ingredients
  

  • 1 db közepes méretű spagettitök (Kb 1 Kg) hosszában félbevágva
  • 2 evk olivaolaj extra szűz. (plusz még több a loccsantáshoz)
  • 2 evk reszelt parmezán plusz még több a tálaláshoz
  • 3/4 tk
  • 1/2 tk Fekete bors Frissen őrölt
  • Tépett friss bazsalikomlevelek Tálaláshoz

Method
 

  1. A légkeveréses sütő kosarában helyezze el a tök egyik felét vágott felével lefelé. Süssük 180 fokon, amíg a tök puha és aranyszínű lesz. Nagyjából 20-25 percig. Ismételjük meg mindezt a sütőtök másik felével is.
  2. Villával kaparjuk ki a tök belsejét, és tegyük át egy közepes tálba; ha szükséges, tartsuk meg a héját a tálaláshoz. Adjuk hozzá az olajat, a parmezánt, a sót és 1/2 teáskanál borsot a tálhoz, és forgassuk jól össze.
  3. Töltsük vissza a belsejét a félretett héjakba, vagy osszuk el egységesen a tányérokban. Locsoljuk meg még olajjal. Tegyünk a tetejére még több parmezánt, borsot és bazsalikomot.