Go Back
Air Fryer fokhagymás pulykamell

Air Fryer fokhagymás gyógynövényes pulykamell

Ingredients
  

  • 1 kg pulykamell bőr nélküli
  • Fekete bors. Frissen őrölt.
  • 4 evk vaj
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk frissen vágott kakukkfű
  • 1 tk frissen vágott aprított rozmaring

Method
 

  1. Lapogassuk szárazra a pulykamellet, és fűszerezzük mindkét oldalát sóval és borssal.
  2. Egy kis tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Kenjük be vajjal az egész pulykamellet.
  3. Tegyük a légsütő kosarába, bőrrel felfelé, és süssük 175°-on 40 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet eléri a 70°-ot, félidőben megfordítva.
  4. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni 5 percig.