A csirkét óvatosan pillangózzad meg úgy, hogy a csirkét szélességi irányban végig félbevágod, így 4 vékony csirkedarabot kapsz; mindkét oldalát sóval és fekete borssal fűszerezd.
Tegyük a lisztet egy sekély tálba; fűszerezzük egy nagy csipet sóval és néhány szem fekete borssal. Egy másik sekély tálban verjük fel a tojásokat. Egy harmadik sekély tálban keverjük össze a pankót, a parmezánt, az oregánót, a pirospaprika pelyhet és a fokhagymaport.
Egyszerre, egyenként dolgozzuk be a csirkét lisztbe, és rázzuk le a felesleget. Mártsuk a tojásba, hagyjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön, majd végül mártsuk a panko keverékbe, óvatosan nyomkodjuk meg, hogy a csirke mindkét oldala jól bevonja.
Ha szükséges, egy légsütő kosárban, egy rétegben elrendezzük a csirkét egy légsütőkosárban. Süssük 200°-on, egyszer megfordítva, oldalanként 5 percig. A csirke tetejére marinara és mozzarella kerüljön. Folytassuk a sütést 200°-on, amíg a sajt megolvad és aranyszínűvé válik, kb. 3 percig.
Osszuk szét a csirkét egységesen a tányérok között. Díszítsük petrezselyemmel.